Livada pentru scoli si gradinite
Livada este o destinatie in inima naturii, un spațiu generos - 12000 mp - aproape de București ( 20 km distanta de centru) , în gazduim:
* excursii
* școala în aer liber / cursuri
* săptămâna "Școala altfel"
"Saptamana verde"
* festivaluri / festivități
* alte evenimente / întâlniri de grup ce pot fi ținute în natură
Ce trebuie să știți:
În Livada sunt spații de joacă pentru copii mai mici sau mai mari ( câteva leagăne), masă de ping pong, trambulina, fileu de badminton;
Livada este o oază verde, peste 400 de pomi fructiferi sezonieri, totul verde, brazi, tuie, salcâmi, salcii ;
Spații generoase pentru picnic, balansoare, băncuțe, umbrare, o terasă de 50 mp acoperită.
În spatele Livezii este o pădure tare dragă de foioase care întregește peisajul verde.
* Oferim exclusivitate grupurilor care ne vizitează. Nu vor fi mai multe grupuri în același timp în Livada. Așa ne-ar plăcea nouă să fie dacă ne-am duce undeva ( să fim doar noi cu ai noștri), așa dăm mai departe povestea noastră.
Despre cum "rostogolim" povestea firescului unei vieți la sat copiilor care ne vizitează în excursii cu școală, lăsăm mai jos câteva vorbe ( în terminologie corporate ar cam fi "oferta") :
îi însoțim pe copii într-un tur al Livezii, le povestim despre cum avem grijă de natură și de ce o facem, le vorbim despre pomii fructiferi, despre cum ei se dezvoltă, despre stadiile lor de dezvoltare, despre cum și de ce se pot îmbolnăvi și ce facem pentru a preveni bolile, dar și cum obținem roade sănătoase și nu mereu aspectuoase (căci nu aspectul este important! ), le povestim despre tăierile anuale necesare într-o Livada.
în funcție de anotimp, le arătăm copiilor mica seră din Livada și povestim despre ce găsim acolo și de ce e nevoie de o seră. poposim și la grădina de legume ( în funcție de anotimp) și povestim despre ce legume găsim, cum le plantăm, cum sunt ele influențate de condițiile meteo.
în Livada găsim și câțiva stupi. si despre albine și rolul lor povestim un pic.
facem o drumeție în pădurea din spatele Livezii unde natura și fauna ne oferă mereu și mereu un spectacol despre frumusețea așa cum e ea. și în pădure avem grijă să le povestim copiilor despre firescul din jur, despre frunze si rolul lor, despre insecte, despre tot ce întâlnim avem grijă, cum spuneam, să facem o poveste pe care să o "rostogolim" către copii.
apoi, copiii se joacă liberi și fericiți pe întreaga suprafață a Livezii.
pot de asemenea face un picnic printre pomii din Livada sau la umbra salcâmilor.
Mai pe scurt, ceea ce încercăm să facem noi aici la Livada, este să îi "împrietenim" pe copii cu natura și cu firescul ei.
Dacă vă place ideea, vă mulțumim și ne bucurăm, sigur că da.
Dacă însă vă doriți spații mari de joacă cu leagăne / tobogane multe, culori atractive, ateliere diverse, program pe ore ( așa cum am mai fost întrebabați dacă avem / facem), trebuie să știți că la noi NU le veți găsi.
La noi ritmul e domol. Livada este pentru toți cei care vor să se bucure de lucruri simple. Cum ar fi…mirosul ierbii, de exemplu.
si pentru ca nu putem uita si nici nu ne-am dori, pentru ca a fost o perioada cu emotii intense,
LIVADA, o clasa fara patru pereti IN PANDEMIE.
Despre Livada Frumoasa si o Doamna Invatatoare "de poveste" in: Sparknews.ro - 17 iunie 2020
" Amintiri din livadă pentru elevii învățătoarei Consuela Colțan. O altfel de festivitate de premiere la Școala Marionetelor FOTO "
"La finalul unui an școlar neobișnuit, după trei luni de școală online, copiii mei nu puteau accepta ideea de a nu ne mai vedea "față în față". Astfel, la insistențele lor, am căutat o locație unde am putea să ne întâlnim în siguranță, respectând regulile distanțării sociale. În apropierea Bucureștiului, în satul Ordoreanu, comuna Clinceni, am descoperit un loc magic, o livadă îngrijită cu dragoste de oameni gospodari și iubitori de copii", spune Consuela Colțan.
..După premiere, copiii au cules cireșe, au povestit întâmplări din timpul școlii online, au alergat nestingheriți prin livadă, au hrănit iepurii și păsările de curte. "Nu știm când a zburat timpul, dar a fost balsam pentru suflet și, sper, să ne ajungă până în toamnă", mai spune învățătoarea Consuela Colțan.